Hoe het werkt?

We hebben ervoor gezorgd dat het doen van een aanbeveling naar je hele sociale netwerk zo eenvoudig en laagdrempelig mogelijk is. We bouwen daarvoor een platform met minimale functionaliteit. De verwijzing naar ons promocials platform krijgt de klant in een mail, of direct door middel van scherm in een fysieke locatie. En deze website faciliteert dat de klant binnen enkele seconden – en geheel geautomatiseerd – zijn persoonlijke boodschap deelt met elke Facebook vriend.

We bieden twee vormen om je klanten te activeren om jouw merk door middel van een Promocial aan te bevelen: Clicks en Bricks.

Voor online shops

Je nodigt je klant uit om een promocial te doen via een link of banner die vanuit het promocial platform gegenereerd is. Deze link stuurt bezoekers direct door naar jouw eigen ingestelde promocials-omgeving. Veel gebruikte link- of bannerplaatsingen zijn: een after sales email, de bevestigingspagina van een order of bijvoorbeeld op de op de bedankpagina die na een bestelling getoond wordt.

En omdat het promocials platform volledig los staat van jouw website is er geen ingewikkelde en tijdrovende integratie of koppeling nodig. Het is echt click & play. Daarom wordt deze methode gebruikt door alle type webshops en andere online platforms.

Voor fysieke winkels

Je maakt gebruik van een fysiek device waarop klanten bij het verlaten van jouw locatie mee kunnen doen aan Promocials. Een laptop, tablet of een zuil met een geïntegreerde tablet zijn de meest gebruikte devices om klanten uit te nodigen om een promocial te doen.

Maar denk ook aan de nieuwe mobiele technologie van Beacons. Via een beacon kan de uitnodigingslink naar iedere smartphone als push bericht gestuurd worden indien deze zich binnen de ingestelde GPRS straal van de beacon bevindt. De Bricks versie is uitermate geschikt voor fysieke winkels, voor horeca gelegenheden en voor musea.